Torzsa Lajos esküvői fotós

A közeg, ahol igazán lubickolok: a beltéri esküvői fotós helyszínek

Az esküvői fotós egyeztetések során mindig felmerül a beltéri esküvői fotós helyszínek kérdése, mert a párok túlnyomó többsége szeretne a kreatív esküvői fotózás helyszíneként egy olyan második opciót, amelyet rossz időjárás esetén be lehet vetni. Ilyenkor szoktam előhozakodni azzal, hogy én végtelenül szeretek beltéri esküvői fotós helyszíneken fotózni, azonban ezt mindig óvatosan közlöm, mert azt szeretném, hogy a párok meggyőződésből döntsenek az ilyen helyszínek mellett, és ne pedig az én rajongásom miatt. No de lássuk, hogy mik a beltéri esküvői fotós helyszínek előnyei, miért érdemes akár első szándékból ilyen helyszínekre szervezni a kreatív esküvői fotózást.

A beltéri esküvői fotós helyszínek valóban időjárástól független alternatívát jelentenek

Egy esküvő kapcsán annyi minden miatt kell aggódni, amelyek közül a rossz időjárás az egyik olyan jelenség, amelyre semmilyen hatásunk nincs, legfeljebb alkalmazkodhatunk hozzá. Azt már megtanultam, hogy hitelbe nem érdemes aggódni az időjárás miatt, szomorkodni pedig végképp nem kell a rossz időjárás végett, de annyi biztos, hogy aki kifejezetten szorong a rossz időjárástól, és szeretne biztosra menni, annak érdemes beltéri esküvői fotós helyszínt választani. Az állandó körülmények biztonságérzetet nyújtanak, sokaknak pedig ez fontosabb annál, mintsem, hogy álmaik esküvői fotós helyszínén fotózkodjanak.

Sok beltéri helyszín alkalmas kifejezetten esküvői fotózásra

A korábbi főúri épületek, illetve minden más patinás épület is mintha arra lett volna tervezve, hogy a beltéri esküvői fotós helyszínként funkcionáljon. A nagy ablak és üvegfelületek, a klasszikus épületek vonalvezetései, az elegáns berendezések mind olyan miliőt teremtenek, amelyek szép keretet jelenthetnek a kreatív esküvői fotózáshoz.

Nyilván egy sor olyan épület is van, amelyre elsőként nem mint beltéri esküvői fotós helyszínként gondol az ember, mégis talán éppen emiatt a kontraszt miatt lehetnek nagyon jó választások egy esküvői fotózáshoz. Egy ipari épület, egy csónakház, vagy egy edzőterem is lehet nagyon jó esküvői fotós helyszín, ha az illeszkedik a párok személyiségéhez.

Újra divatba jövő trend: fotó stúdió, mint beltéri esküvői fotós helyszín

Manapság rengeteg olyan fotó stúdió működik, amely alkalmas kreatív esküvői fotós helyszínnek, hiszen nagy terekkel és belmagassággal, valamint hatalmas ablakfelületekkel rendelkeznek, valamint a berendezésük is tud illeszkedni az esküvői tematikához. A legtöbb stúdióban a nagy ablakfelületek miatt ráadásul van annyi természetes fény, hogy vaku nélkül lehet, teljesen természetes hatású fotókat készíteni. Mindezek miatt a fotóstúdiók újból kezdenek divatba jönni, mint beltéri esküvői fotós helyszínek, ráadásul a közöttük lévő nagy verseny miatt egyre jobb szolgáltatást nyújtanak.

A beltéri esküvői fotós helyszín lehetőséget teremt az elvonulásra

Vannak párok, akik kifejezetten nem szeretik, ha mások is látják őket fotózás közben, ezért igyekeznek olyan esküvői fotós helyszínt keresni, ahol egyedül lehetnek. A legtöbb beltéri esküvői fotós helyszín megfelel ezeknek a kívánalmaknak, hiszen kevés olyan eset van, amikor ezek a helyszínek nyitottak a nyilvánosság számára. Mindezt kihasználva tényleg elvonultan, és nyugodt körülmények között lehet fotózni.

A beltéri esküvői fotós helyszínek sok kényelmi funkcióval is szolgálhatnak

A kreatív esküvői fotózás tud nagyon hosszú és fárasztó is lenni, ráadásul ezeknek a kihívásoknak az utcai öltözetnél mindenképpen kényelmetlenebb esküvői öltözékben kell megfelelni, ezért sokat tud jelenteni minden olyan apróság, amely a kényelmet szolgálja. Sok beltéri esküvői fotós helyszín esetében adott az átöltözés, a ruhaigazítás, a sminkigazítás, a frissítés, valamint a mosdóhasználat lehetősége, amelyek mind olyan lehetőségek, amelyek nemcsak a kényelmet, hanem egyszersmind a jobb esküvői fotók lehetőségét is szolgálják, hiszen ha jobban érzitek magatokat a bőrötökben, akkor jobbak lesznek az esküvői fotók is.

Klimatizált beltéri esküvői fotós helyszínek

Mostanság nem győzöm hangsúlyozni, hogy az esküvői fotózás alkalmával a rossz időjárás alatt nemcsak az esőt, hanem a kánikulát is lehet érteni. Ilyenkor nagyon jól esik klimatizált helységben fotózni, amely körülmény persze nemcsak a fotózást szolgálja, hanem abban is segít, hogy a hosszú órák alatt elkészült esküvői megjelenés is szép maradjon, illetve a meleg önmagában ne fárasszon le bennünket. A klimatizált körülmény tehát nem üres kényelmi opció, hanem sok esetben alapos szükség lehet rá.

A saját szempontjaim: miért is szeretek beltéri esküvői fotós helyszíneken fotózni

Szándékosan a legvégére hagytam az önös szempontjaimat, amelyek közük az egyik legfontosabb, hogy a beltéri esküvői fotós helyszínek nagyon változatos lehetőséget szolgáltatnak a fotózásra. Ez azt jelenti, hogy nincs két egyforma helyszín, amely egyrészről mindig kihívást okoz a munkámban, másrészt mindig egyedi környezetet biztosít az esküvői fotózásokhoz.

Kicsit fotós szakmai dolog, de nagyon szeretek az egyik térből egy másik térbe fotózni, ennek során szeretem a helyiségek adottságait kihasználni, erre pedig szinte csak beltéri esküvői fotós helyszínen van lehetőség.

Szeretem a nagy ablakok által nyújtott természetes lágy fényeket használni. Ez megint kicsit fotós szakmai dolog, de ilyen lágy fények között lehet a legjobb portrékat készíteni, a stúdió fotózás során használt fényformálók is gyakran az ilyen lágy fényeket utánozzák.

A lágy fény ellentétje a kemény fény, már pedig ilyenből is akadhat bőven egy beltéri esküvői fotózás során, főleg ha odakint tűző napsütés van. Ilyenkor szeretem használni a beltérbe beszűrődő kemény, kontrasztos fénypászmákat.

Beltérben sokszor lehet rendhagyó pózokat kérni a pároktól. Szabadtéri esküvői fotózás során ritkán szoktam kérni a párokat, hogy mondjuk fekve pózoljanak, ugyanez mondjuk egy elegáns szálloda szófáján már könnyen kivitelezhető.

Nem utolsó sorban vonzódom az elegáns beltéri esküvői fotós helyszínekhez, hiszen egyrészről ezek a helyszínek már önmagukban is nagyon jó keretet adnak az esküvői fotózáshoz, másrészről az ilyen elegáns közegben egyszerűen jó érzés dolgozni.

Torzsa Lajos – esküvői fotós