Torzsa Lajos esküvői fotós

Blog

Esküvői fotózás – Ancsi és Seref esküvője Siófokon

Idén úgy alakult, hogy még a fürdőszezon előtt lefoglaltak több Balaton környéki esküvőre, amelynek az egyik állomása Ancsi és Seref esküvője volt Siófokon. Szeretem ebben az időszakban, hogy már elkezdődik a nyüzsgés a tó körül, azonban zsúfoltságnak még nyoma sincs, így nagyon kényelmes körülmények között tudtam dolgozni.

Tovább olvasom »

Kényes kérdések, amelyeket félve teszel fel az esküvői fotósnak

Az esküvő tervezése során gyakran felmerülnek olyan kérdések, amelyeket a párok félve tesznek fel az esküvői fotósnak, vagy más esküvői szolgáltatónak. Az alábbiakban összeszedtem egy kis csokorba a leggyakoribb ilyen kérdéseket, amelyre igyekszem mind a saját, illetve mind a környezetemben dolgozó más esküvői szolgáltatók válaszát leírni.

Tovább olvasom »

Egyedi esküvői fotók

A legtöbb pár a leendő esküvői fotósuk egyedi képi világába szeret bele, amikor végül választásra kerül a sor, de ezen túl sokan szeretnék, hogy az esküvői fotóik teljesen egyediek legyenek, ez az egyediség pedig túlmutasson az esküvői fotós látásvilágán. Az egyedi esküvői fotók így mindenkinek mást jelentenek: valakinek elegendő, ha az esküvői fotós különleges látásmóddal rendelkezik, de vannak olyan megrendelők is, akik minden tekintetben az egyediségre törekszenek. Az hogy te melyik csoportba tartozol, lehet, hogy csak olvasás közben fog kiderülni a számodra, de minden esetre az alábbiakban összeszedtem néhány gondolatot, amelyek segíthetnek utat mutatni az egyedi esküvői fotók irányába.

Tovább olvasom »

A kreatív esküvői fotózás menete

A kreatív esküvői fotózás manapság az esküvői programok szerves része szokott lenni, ezért a kreatív esküvői fotózás menetének a megtervezése kulcsfontosságú szokott lenni az esküvő egészének a megtervezése szempontjából is. Az alábbiakban összeállítottam egy kis sorvezetőt, hogy hogyan érdemes megszervezni a kreatív esküvői fotózást úgy, hogy az szépen illeszkedjen az egész esküvő menetébe.

Tovább olvasom »

A közeg, ahol igazán lubickolok: a beltéri esküvői fotós helyszínek

Az esküvői fotós egyeztetések során mindig felmerül a beltéri esküvői fotós helyszínek kérdése, mert a párok túlnyomó többsége szeretne a kreatív esküvői fotózás helyszíneként egy olyan második opciót, amelyet rossz időjárás esetén be lehet vetni. Ilyenkor szoktam előhozakodni azzal, hogy én végtelenül szeretek beltéri esküvői fotós helyszíneken fotózni, azonban ezt mindig óvatosan közlöm, mert azt szeretném, hogy a párok meggyőződésből döntsenek az ilyen helyszínek mellett, és ne pedig az én rajongásom miatt. No de lássuk, hogy mik a beltéri esküvői fotós helyszínek előnyei, miért érdemes akár első szándékból ilyen helyszínekre szervezni a kreatív esküvői fotózást.

Tovább olvasom »

A ceremóniamester szerepe az esküvői fotózásban

Az esküvői szolgáltatók közül a ceremóniamester az a szolgáltató, aki leginkább segíteni tud a munkám elvégzésében, így a legtöbb esetben még a nagy nap előtt fel szoktam venni velük a kapcsolatot, hogy egyeztessünk az esküvő részleteiről, illetve az esküvő napján is igyekszek minden apró részletet megtudni tőlük a könnyebb munkavégzés érdekében. Na de lássuk, hogy miért olyan fontos szolgáltatók a ceremóniamesterek, és miben tudják segíteni az esküvői fotós munkámat.

Tovább olvasom »

A külön napi kreatív esküvő fotózás előnyei

Minden esküvői egyeztetésen előhozakodok a külön napi kreatív esküvői fotózás kérdésével, de a párok sajnos többségében hamar el szokták vetni ez a lehetőséget, mert így kétszer kell készülniük, illetve meg kell szervezniük ezt a napot is. Pedig a mérleg másik oldalán egy sor olyan előny van, amely miatt érdemes vállalni a külön napi kreatív esküvői fotózást – az alábbiakban ezekről lesz szó.

Tovább olvasom »

Modern és kreatív esküvői fotózás

Mint minden más szakma, az esküvői fotós munka is hatalmas változásokon esett át az elmúlt időszakban. Személy szerint lassan közel két évtized esküvői fotós tapasztalatával rendelkezem, és jól emlékszem, hogy a cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgépek térnyerésének a hajnalán mi esküvői fotósok teljesen más kihívásokkal néztünk szembe, mint a mostani világban.

Tovább olvasom »

Jegyesfotózás

Az esküvőre készülő, esküvői fotóst kereső párok örök dilemmája, hogy kérjenek-e jegyesfotózást, hiszen sokuk nincs tisztában a jegyesfotózás valódi előnyeivel, az esküvői fotósok pedig mintha a kellőnél kevesebbet kommunikálnának erről a lehetőségről. Az alábbiakban szeretnék valamelyest javítani a csorbán, és szeretném megosztani a szubjektív véleményemet a jegyesfotózásról.

Tovább olvasom »

Esküvői készülődés fotózása: így kerek a történet

Esküvői fotós szemmel nézve talán az esküvői készülődés az egyik leghálásabb téma a nagy napon: a készülődés érzelem gazdag, megható és feszült pillanatai ott zajlanak a szemünk előtt, és mindenféle külső beavatkozás nélkül tudunk nagyon egyedi és megismételhetetlen fotókat készíteni. Sajnos azt tapasztalom, hogy az esküvői fotósok keveset kommunikálnak arról, hogy miért érdemes kérni az esküvői készülődés fotózását, így a párok a jelentőségéhez képest ritkán élnek a lehetőséggel. Az alábbi kis bejegyzéssel a magam részéről ezen a csorbán szeretnék javítani.

Tovább olvasom »

Tanácsaim az esküvői helyszín kiválasztásához

Tapasztalatból írom, hogy minden esküvő lényegi megszervezése az esküvői helyszín kiválasztásával és lefoglalásával kezdődik. A startpisztoly ekkor dörren el úgy igazából, és az esküvő helyszín kiválasztásával kezdetét veszi egy hosszú szervezési időszak, amely a házasság előtti időszakotok utolsó nagy erőpróbája lesz.

Tovább olvasom »

Tanácsok az esküvői fotós helyszín kiválasztásához

Az ügyfeleimmel való esküvői egyeztetések alkalmával mindig szóba kerül az esküvői fotós helyszín kérdése, amely során nem győzöm hangsúlyozni, hogy a fotók végeredménye szempontjából mekkora jelentősége van a megfelelő helyszín kiválasztásának. Az alábbiakban az egyeztetéseken elhangzó információkba engedek némi bepillantást, és sorba veszem, hogy milyen tanácsaim szoktak lenni az esküvői fotós helyszín kiválasztását illetően.

Tovább olvasom »

Esküvői fotós árak

Az esküvői fotós témák között szemezgetve egyértelműen az esküvői fotós árak kifejezésre keresnek rá a legtöbben a legnagyobb keresőben, a keresések mögött pedig minden bizonnyal nemcsak az esküvői fotós szolgáltatást kereső párok állnak, hanem azok az esküvői fotósok is, akik bizonytalanok az árazásukat illetően, esetleg figyelik a konkurens esküvői fotósok árait. A következő cikkben egy kicsit az esküvői fotós árak mögé szeretnék betekintést engedni, hogy egyértelműbb legyen, milyen tényezőkből tevődnek össze, illetve mi alakítja a változásukat.

Tovább olvasom »

Az esküvői fotós a fényképezőgép mögött

Azt tudtad, hogy az esküvőd napján a párodon kívül az esküvői fotósoddal töltöd a legtöbb időt? Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen személyisége van annak az esküvői fotósnak, akinek bizalmat szavazol. Én valamennyi velem szerződő párnak bemutatkozom, ha van tíz perced, akkor olvasd el, hogy mit szoktam nekik magamról elmondani.

Tovább olvasom »