Torzsa Lajos esküvői fotós

Esküvői fotós helyszínek: Sződligeti horgásztó

Veletek fordult már elő, hogy szinte minden nap csodahelyek mellett haladtatok el, de nem is tudtatok róla? Én pontosan így jártam a Sződligeti horgásztóval, mert pest megyei esküvői fotósként hiába autóztam el mellette nap mint nap, nem tudtam a létezéséről. Annyira ismeretlen volt a számomra ez a hely, hogy amikor az első esküvői fotózásomra mentem oda, akkor alaposan utána kellett néznem a térképen, de még így is sikerült eltévedtem, és útbaigazítást kellett kérnem. Jó darabig a Sződligeti horgásztavat csak a helyiek ismerték, és az ottani fotózáshoz én is egy helyi pár lévén jutottam el, de ezt követően azt tapasztaltam, hogy mások is felfedezték maguknak ezt a csodahelyet, így manapság egyre többen választják esküvői fotós helyszínként is.

A Sződligeti horgásztó egyébként ember alkotta természeti szépség, mert az egykori Flock uradalom agyagbánya gödreinek összekötésével alakították ki a medrét. A tó vízfelülete 0,5 hektár, a körülötte elterülő környezet 2,5 hektár, így egy kreatív fotózás, vagy egy jegyesfotózás ideje alatt könnyen körbesétálható, illetve a vízfelület, és a hozzátartozó horgászházak könnyen belekomponálhatók a fotókba. Maga a környezet lélegzetelállító: gyönyörű vízfelület, tagolt partszakaszok, aranyos horgászházak és stégek, illetve ezt a miliőt egy erdő veszi körül, amely tulajdonképpen a külvilágtól elzárttá teszi a területet.

Sajnos a horgásztó rejtett helyen való elhelyezkedése azt is jelenti, hogy nehézkes a megközelítése, hiszen a 2. számú főúttól egy erdei ösvényen lehet autóval elérni, ami egy hosszabb csapadékos időszakot követően kihívás tud lenni. Apropó csapadék: hosszabb esőzés után nem érdemes a tavat esküvői fotós helyszínként választani, mert az átázott mély talaj nem ünnepi öltözéknek való. Ha már elmondtam minden kihívást jelentő körülményt a Sződligeti horgásztóval kapcsolatban, akkor azt is meg kell jegyezzem, hogy ideális körülmények között keresve sem lehet jobb lehetőséget találni az esküvői fotós helyszínek között, így azt tanácsolom, hogy ha a környéken szerveztek esküvőt, akkor mindenképpen vegyétek számításba, de ha a körülmények mégis úgy hozzák, akkor könnyen engedjétek el az ott való fotózást.

A Sződligeti horgásztó magántulajdonban van, de nyitvatartási időben bejelentés nélkül látogatható, azt azonban fontos megjegyezni, hogy fotózást tartani csak engedéllyel lehet, így ha esküvői fotós helyszínként számolnátok vele, akkor időben érdemes felvenni a kapcsolatot a tulajdonosokkal.

Torzsa Lajos – esküvői fotós Dunakeszi